На сесії міськради Севастополя депутати вп’яте (!) відмовилися підвищувати тарифи на житлово-комунальні послуги. Утім, для ухвалення відповідного рішення не вистачило всього трьох голосів. Голова міськдержадміністрації Сергій Іванов (який виконує цей обов’язок з лютого нинішнього року) заявив журналістам, що має намір ініціювати прийняття закону України про тарифи на комунальні послуги для населення. У ньому, на його думку, необхідно записати, що зі збільшенням мінімальної заробітної плати у відповідній пропорції повинні зростати і тарифи. «Тоді не доведеться воювати з депутатами і переконувати їх у потребі підвищити тарифи».

Сьогодні, за словами Сергія Іванова, плата за житлово-комунальні послуги в місті, як і раніше, залишається однією з найнижчих в Україні. Зокрема, з водопостачання і водовідведення місто — на 25-й рейтингової позиції серед 27 регіонів України. У сумарному розмірі цей тариф для населення, встановлений три роки тому, становить разом із ПДВ 0,66 грн. за кубометр.

За тарифами на теплопостачання Севастополь посідає останню рейтингову позицію. Чинний тариф для населення, що його було встановлено сім років тому, становить 41,70 грн. за 1 Гкал, або 0,45 грн. за квадратний метр.

Квартплата в Севастополі також не змінювалася за останні сім років. У будинках без ліфтів тариф за один квадратний метр становить 23 копійки, у будинках з ліфтами — 33 копійки.

Голова адміністрації Севастополя Сергій Іванов заявляє: «Депутати могли б створити в рамках чинного закону свій виконавчий орган для розв’язання комунальних проблем, як ними був створений виконавчий орган з розподілу майна — фонд комунального майна.

Севастополь.