Голова Верховної Ради скасує розпорядження стосовно підвищення заробітної плати народним депутатам. Про це повідомив на вчорашній прес-конференції Перший заступник Голови Верховної Ради Адам Мартинюк . Крім того, на погоджувальній раді узгодили пропозиції до проекту змін до закону про вибори народних депутатів (стосовно висвітлення виборчої кампанії), визначили поняття «передвиборна агітація» та «політична реклама».

Однак не така одностайність чекає сьогодні на «сотівські» законопроекти, переконаний Перший заступник глави українського парламенту. Та й до цьогорічних перспектив вступу нашої країни до СОТ Адам Мартинюк ставиться досить скептично. «Від нас країни—члени СОТ вимагають того, що вигідно їм, а не нам. І ці держави вміють захищати себе», — зазначив він і додав, що, ухвалюючи деякі проекти, треба думати про перспективи України, насамперед металургію, і з користю для українців удосконалювати законодавство. «Ми маємо навчитися поважати себе, пишатися Україною і не дозволяти об себе витирати ноги», — переконував Перший заступник.

А до кінця скликання Верховній Раді навряд чи вдасться обрати заступника Голови і заповнити парламентські вакансії. «Це питання безперспективне», — зазначив Адам Мартинюк. Та від того, на його думку, працездатність комітетів не зменшилася.

Вл. інф.