Обіцяють не використовувати адмінресурс

Перший етап другого з’їзду партії Народний союз «Наша Україна» прийняв рішення про формування виборчого блоку Віктора Ющенка «Наша Україна». З’їзд доручив голові ради партії Роману Безсмертному та керівнику центрального виконавчого комітету Миколі Катеринчуку провести переговори з низкою політичних партій, зокрема з Народним рухом, Партією промисловців і підприємців, «Реформи і порядок», УНП та деякими іншими.

Водночас хід з’їзду засвідчив: у партії є низка проблем. Так, представники Закарпатської організації запропонували переобрати членів політвиконкому. Натомість Євген Червоненко і Петро Порошенко розцінили таку пропозицію як спробу розколоти НСНУ. А Президент України, почесний голова партії Віктор Ющенко підтримав пропозицію закарпатців. Однак врешті з’їзд розширив кількісний склад членів політвиконкому.

Віктор Ющенко застеріг чиновників від використання адміністративного ресурсу і попередив, що звільнить кожного з них ще до закінчення розслідування. Він запропонував однопартійцям розробити і почати втілювати у життя деякі реформ і з цим іти до виборців. На його думку, виборчий список НСНУ має очолити Прем’єр-міністр Юрій Єхануров. У свою чергу глава уряду пообіцяв, що «це будуть перші демократичні вибори в Україні».

«Влада народу» —

таку назву носитиме виборчий блок, утворений партіями «Вітчизна» та захисту пенсіонерів. Це рішення ухвалили делегати 3-го з’їзду партії «Вітчизна», а також прийняли звернення до глави держави з вимогою зробити все, щоб до парламенту не пройшли злочинці й учасники фальсифікації президентських виборів 2004 року.

На з’їзді виступив міністр оборони Анатолій Гриценко, який пояснив свою присутність на форумі тим, що на адресу відомства і його особисту лунає чимало звинувачень, а тому він хоче дати відповідь на них і «розвіяти чутки».

На запитання журналістів, чи готовий він очолити блок, Анатолій Гриценко зауважив, що на вибори йти не збирався, але обговорить з Президентом України це питання.