Свято-Покровський кафедральний собор, що стояв у Запоріжжі до революції, відтворюють ось уже шість років у його первісній красі — за фотографіями. Відбудований собор підніметься на 53,5 метра. Він зможе вмістити понад тисячу людей.

Уже покриті міддю три малих куполи, майже готовий четвертий, на черзі спорудження головного купола. У травні в соборі планують почати розпис стін і стелі.

Але якщо в 1998 році кошторисна вартість будівництва становила 7 млн. грн., то сьогодні вже потрібно близько десяти. Тому голова обласного благодійного фонду «Собор», голова Ради почесних громадян Запоріжжя Леонід Хаджинов звернувся до депутатів усіх рівнів, колективів підприємств, підприємців і пересічних запоріжців з проханням допомогти в будівництві собору, адже Запоріжжя — єдиний регіональний центр України, де немає кафедрального собору.

Для тих, хто хоче допомогти в будівництві храму, ми публікуємо реквізити, на які можна перерахувати пожертвування: Обласний благодійний фонд «Собор». Код ЄДРПОУ 25489002, МФО 313355, р/р 26000301157758 у філії Запорізького центрального відділення Промінвестбанку України.

Запоріжжя.