У запропонованому Кабінетом Міністрів бюджеті на наступний рік для Кам’янця-Подільського не вистачає 10 мільйонів гривень. Такого не було за всі роки незалежності.

Треба насамперед визначитися з основними напрямами бюджетної політики, — таку вимогу поставила перед депутатським корпусом Кам’янця-Подільського Хмельницької області фракція Народної партії. Принципова розмова про якість майбутнього кошторису діяльності міської громади викликана тим, що досить часто ще трапляється хаотичне розписування коштів, згодом депутати починають вносити поправки та приймати зміни...

Чималий дефіцит коштів для місцевих бюджетів спричинено ігноруванням уряду надісланих йому ще в серпні розрахунків за підписом Володимира Литвина.

Формування, розгляд, затвердження та виконання міського бюджету-2006 має здійснюватися на єдиних принципах та підходах, базуватися на реальних прогнозних показниках соціально-економічного розвитку міста. Основний фінансовий план має не тільки стати фундаментом розвитку, а й закріпити досягнуті темпи економічного зростання як передумову підвищення життєвого рівня кам’янчан, — такої думки дотримуються «народники» Сергій Бабій, Ольга Чорнобиль, Валерій Клименко, Тетяна Очеретенко, Андрій Віннічук. Міська рада та міський голова підтримали ініціативу. Нині готується узгоджений проект про напрями бюджетної політики.

Хмельницька область.