Відомий херсонський поет, композитор та виконавець власних пісень, журналіст Володимир Марус не втомлюється дивувати навіть тих, хто його добре знає. Так, нещодавно він зняв кліп на власну пісню про... комбайн, та ще й зробив її в стилі шансон!

Зйомки відбувалися у цехах та на території підприємства ВАТ «Херсонські комбайни», дітище якого — зернозбиральний комбайн «Славутич», є нині найбільш авторитетною технікою на полях країни. «Голос України» вже неодноразово розповідав про Володимира Маруса, людину, що не підходить під жодний стереотип. Шість років тому він приїхав до обласного центру, не маючи тут нікого із знайомих, диплома із спеціальною освітою. Нині ж є одним з найвідоміших у місті й області журналістом, нерідко публікує матеріали й у національних виданнях. Свого часу робив для радіо телефонні інтерв’ю з відомими зірками Росії й України, навіть «дістав» у Лондоні легендарного Сєву Новгородцева.

Володимир — автор слів та музики багатьох пісень. Фіналіст міжнародного конкурсу «Пісні, заспівані серцем», що його організовувало «Взрослое радио». Шість його пісень у власному виконанні зайняли постійне місце в репертуарі цієї популярної FM-станції. А пісні «Гей, козаче, скрипка грає» та «Плаче дівчина-сопілка» звучали в хіт-парадах національної радіопрограми «Промінь». Можливо, Володимир Марус — єдиний в Україні, хто пише сьогодні пісні про міліцію. А читачі «Голосу України» отримали диски з «ментовськими» піснями під час розіграшу подарунків серед передплатників. На дві з них — «Сыскари» та «Мы в милиции встречаем Новый год» автор власноруч зняв кліпи, що демонструються на обласному телебаченні. Знято кліпи на твори соціально-громадянського напряму: «Белый снег», «О Херсоне» , «Вечернее такси».

Нині автор готує новий альбом для російського слухача. До нього увійдуть пісні, що вже стали відомими: «Старая Москва», «Мои друзья, как птицы, улетают», «Глухари».

Характерно, що всі пісні та кліпи автор записує, знімає та «просуває» на екрани виключно власним коштом.