Об’єктом підвищеної уваги органів прокуратури останніми роками стали відходи вуглезбагачення шахт і збагачувальних фабрик. Відповідно до закону, ці відходи вважаються державним майном, однак за рішеннями деяких місцевих рад, райдержадміністрацій визнаються нічиїми і продаються різним комерційним структурам. До того ж за безцінь. Нові власники відходи переробляють і продають, при цьому кошти від таких операцій не потрапляють до державного бюджету.

Зокрема, посадові особи центральної збагачувальної фабрики «Свердловська», не маючи права розпоряджатися держмайном, що перебуває в їх користуванні, незаконно передали у власність дочірнього підприємства «Екотех» ВАТ «Укрпідшипник» більш як 400 тонн відходів вуглезбагачення і цим завдали державі збитків на суму понад 11 млн. грн.

У Краснодонському районі прокуратура порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Краснодонської райдержадміністрації. Екс-чиновник, знаючи, що відходи флотації вуглезбагачувального виробництва фабрик «Самсонівська», «Дуванська» й «Суходольська» в кількості 11,3 млн. куб. метрів належать державі, виніс розпорядження про визнання їх безхазяйними.

Луганськ.