Низький рівень життя, невирішеність житлових питань, відсутність підтримки молодих сімей — це далеко не повний перелік негативних чинників, що впливають на життя молодої людини. На сьогодні в Україні помітно зростає рівень захворюваності молоді, існують проблеми зайнятості та працевлаштування.

В Академії правових наук України відбулася презентація Аналітичного дослідження законодавства України з питань молодіжної політики, проведеного в рамках проекту Програми розвитку ООН «Створення безпечного середовища для молоді України». «Наявне «молодіжне» законодавство не забезпечує належних умов для розв’язання цих проблем, є недостатньо систематизованим» — стверджують керівники проекту і, в свою чергу, пропонують шляхи їх розв’язання.

Першочерговим завданням, на їхню думку, є ретельний перегляд національного законодавства і внесення необхідних змін у законопроекти, що стосуються молодіжної політики. Не менш важливим є також визнання молоді рівноправним членом суспільства, здатним зробити вагомий внесок у розвиток нашої країни.