Центральна виборча комісія затвердила календарний план організаційних заходів з підготовки та проведення виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року. Про це йдеться на офіційному сайті ЦВК.

Зокрема, з 1 листопада по 1 січня 2006 года громадяни можуть ознайомитися зі списком виборців, а до 1 лютого ці списки будуть уточнюватися. До 20 листопада включно ЦВК оголосить про початок процесу парламентських виборів, 26 листопада — перший день виборчого процесу, а з 27 листопада по 25 грудня партії та блоки можуть висувати кандидатів у народні депутати. О 24.00 24 березня 2006 року передвиборча агітація закінчується.

Крім того, визначено, коли ЦВК має оголосити результати. А через 15 днів після цього (не пізніше 30 квітня) виборчий процес вважається закінченим.

ЦВК також затвердила положення про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації під час виборів депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 26 березня 2006 року, визначений ЦВК разом з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення та Державним комітетом телебачення і радіомовлення.

Центрвиборчком звернувся також до керівників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з проханням провести вибори. Комісія наголошує на необхідності уже нині вжити відповідних організаційних та технічних заходів з безвідкладного вирішення проблемних питань щодо підготовки і проведення виборів народних депутатів України 2006 року.