Провокація чи галюцинація?

Депутати Одеської міської ради відмовили правоохоронним органам у притягненні до кримінальної відповідальності заступника начальника управління транспортного комплексу міськради Анатолія Липєєва. Таке рішення було прийнято після розгляду подання прокурора Одеської області.

У серпні Анатолія Липєєва затримали в момент одержання хабара в сумі 250 доларів від керівника ТОВ. Цей епізод задокументовано на відеоплівку. Рішенням суду депутатові як запобіжний захід обрали тримання під вартою. Пізніше, після ухвалення закону про недоторканність депутатів місцевих рад, його звільнили.

— У слідчому ізоляторі, — розповів на сесії міськради Липєєв, — мене напихали наркотиками і психотропними речовинами, в мене почались галюцинації. Усі ці тортури застосовувалися, щоб я зізнався в одержанні хабара, якого я не брав. Проти мене було влаштовано провокацію, — казав депутат.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Одеса.

Хортиця стане туристичною Меккою

46 із 50 депутатів Запорізької міськради на 24-й позачерговій сесії ухвалили рішення «Про видачу державного акта на право постійного користування земельною ділянкою Національному заповіднику «Хортиця». Отже, 2359 га з 2389 га острова Хортиця переходять у постійне користування національного заповідника.

Депутати також розглянули й ухвалили концепцію розвитку Національного заповідника «Хортиця», яка передбачає створення великого центру наукового та туристичного значення.

Ігор САМОЙЛЕНКО.

Запоріжжя.