Тричі мільйонери

Дніпропетровська область. Якщо вірити статистичним зведенням з полів, аграрії області перетнули 3-мільйонний зерновий рубіж. Як зазначив директор департаменту агропромислового комплексу ОДА Олександр Любович, у господарствах Дніпропетровщини намолочено, зокрема, майже 1,5 млн. тонн пшениці, 765 тис. тонн ячменю, 700 тис. тонн кукурудзи на зерно. З кожного гектара отримали по 29,5 центнера зернових культур.

Сергій КОРОБКОВ.

«Удар» по печінці

Одеська область. У Великомихайлівському районі прикордонники затримали три КамАЗи, завантажені 40 тоннами яловичої печінки з маркіруванням «Зроблено в Канаді». Водії чотирьох автомобілів у відповідь на пропозицію «зелених кашкетів» зупинитися для огляду натиснули на газ і намагалися прорватися в напрямку Молдови. У результаті переслідування три вантажівки було зупинено, четверта машина перетнула держкордон. Попередня експертна оцінка контрабандної печінки — півмільйона гривень. Водії-контрабандисти виявилися громадянами України.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Доліталися

Обладнання для бортових систем літаків МІГ-25 вартістю понад півмільйона гривень завезли контрабандою до України з Росії двоє запорізьких бізнесменів та працівник «Укрзалізниці». Зловмисники планували продати цінну апаратуру до Алжиру, проте були затримані на гарячому працівниками внутрішніх органів. Нині справу направлено до суду, повідомляє прес-центр прокуратури Запорізької області.

Наші друзі

У селі Городець, що на Рівненщині, найбільше передплатників «Голосу України» у Володимирецькому районі. А все тому, кажуть люди, що люблять газету за її зміст. Щоправда, чимало зробили для популяризації газети та для того, щоб вона вчасно доходила до читача, працівники сільського відділення зв’язку.

Тролейбуси працювали на... кишеню директора

Крим. Жадібного керівника затримали під час отримання чергової «мзди» — 6 тисяч гривень. До суду передано кримінальну справу на екс-директора «Кримтролейбуса». Його звинувачують в отриманні хабарів у особливо великих розмірах. Розслідуванням установлено, що він, користуючись службовим становищем, укладав договори оренди з підприємцями за умови, що ті доплачуватимуть безпосередньо йому. У такий спосіб лише на одному орендарі екс-керівник «заробив» майже 30 тис. грн. Крім того, він постійно піднімав ставку щомісячних хабарів, доки один підприємець не звернувся до правоохоронців.

Віктор ХОМЕНКО.