За останніми даними, президент Азербайджану Ільхам Алієв звільнив від посади голів виконавчої влади двох районів. А ЦВК скасував результати голосування в цілому по двох округах та ще майже на 20 виборчих дільницях у зв’язку із встановленими порушеннями під час підрахунку голосів.

А генпрокуратура Азербайджану порушила кримінальні справи за фактами порушення виборчого законодавства на 42 дільницях та 9 округах. Головам та членам дільничних комісій інкримінують зловживання службовим становищем та фальсифікацію виборчих документів. Проте ця «суворість» не присипляє пильності прихильників опозиції. Вони вимагають: «Чадир на майдан!» (очевидно, це зрозуміло і без перекладу — намети на майдан), але лідери «Азадлику» не дозволили поки що таких кардинальних дій.

Вчора на площі Гелебе акції підтримки самої себе провела влада. Як зізнаються кілька її учасників, їх мобілізували під розписку із суворим попередженням про наслідки непослуху. Сьогодні тут знову черга за помаранчевими. Вони запевняють, що «не підведуть кольору перемоги», але не виключають, що його можуть окропити кров’ю.

Баку (телефоном).