Заблокувати указ Президента закликали в Євпаторії учасники форуму депутатів міськради, Ново-озернівської, Миронівської селищної й сільських рад Сакського та Чорноморського районів за участю народних депутатів та вчених.

На думку більшості мешканців північно-західного Криму, вересневий президентський указ про перетворення берегів глибоководного озера Донузлав на промисловий термінал із транспортування й переробки нафтопродуктів та інших вантажів у разі його реалізації може призвести до знищення унікальної курортно-рекреаційної зони, завдати значної шкоди Всеукраїнській дитячій оздоровниці — Євпаторії.

Водночас кримська прокуратура оскаржила виділення 2700 га землі під будівництво морського транспортного комплексу на озері Донузлав, вважаючи, що це було проведено з порушенням вимог Земельного кодексу України. Загалом, зазначили учасники зібрання, за результатами перевірки рішень про виділення земельних ділянок винесено більш як тисячу протестів, понад 900 із яких задоволено. Скасовано незаконні рішення про відчуження понад 10 тисяч гектарів кримських земель державної й комунальної власності.

Крим.