Віталій Кличко завершив кар’єру!

Ця інформація з’явилася на офіційному сайті братів Кличків. Віталій, який у суботу мав провести бій за звання чемпіона світу за версією WBC з Хасимом Рахманом, більше ніколи не вийде в ринг як боксер. Офіційна версія — він втомився від травм і тому відмовляється від спортивної кар`єри.

Це рішення боксер прийняв після медичного обстеження та термінової хірургічної операції, проведеної директором відділення спортивної медицини клініки «Kerlan-Jobe» (Інглвуд, Каліфорнія) доктором Нілом Трейджем. Під час операції Віталію було трансплантовано ушкоджену хрестоподібну зв’язку.

«Останнім часом я більше боровся не із суперниками, а з травмами, — заявив Віталій Кличко. — Нелегке рішення залишити спорт я прийняв на вершині боксерської кар’єри і передаю чемпіонський пояс у руки Всесвітньої боксерської ради».

Нагадаємо, після травми коліна минулого тижня Віталій Кличко заявив, що не зможе боксувати з Рахманом. WBC, титулом чемпіона якої володіє Кличко-старший, пішла назустріч боксеру і перенесла його бій з Рахманом. І от тепер американцеві доведеться битися з кимось іншим за цей пояс.

На професіональному рингу Віталій Кличко провів 37 боїв, 35 виграв і два програв. До речі, навесні нинішнього року в Києві почали ширитися чутки, що Віталій Кличко балотуватиметься на мера Києва.

Вісті звідусіль

Футбол. Луцьку «Волинь» оштрафовано на 500 у. о. за нехтування вимог зі сплати грошей «Дніпру» за футболіста Максим’юка. Попередні два рішення бюро ПФЛ «Волинь» не виконала. Якщо лучани до 14 листопада не перекажуть перші кошти, то ставитиметься питання про зняття очок з «Волині».

На тому засіданні бюро ПФЛ оштрафовано два клуби за незабезпечення громадського порядку на стадіонах. Запорізький «Металург» за негідну поведінку вболівальників у грі з «Чорноморцем» покараний на 500 у. о., а ФК Харків за безлад на трибунах у матчі з «Металістом» оштрафований на 1500 у. о. Окрім покарань розглядалися й суто футбольні справи. Так, узаконено бажання київського «Динамо» і донецького «Металурга» провести матч 1/4 фіналу Кубка України 13 листопада. Ще один чвертьфінальний поєдинок Кубка — «Карпати»—«Ворскла» — відбудеться 23 листопада. Решту зустрічей буде проведено в раніше затверджені дати, тобто 18 грудня.

Баскетбол. Кубок ФІБА. Відбулися чергові матчі. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Шоле» (Франція). 89:60 (), «Плоєшті» (Румунія) — «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург). 54:66; «Локомотив» (Росія, Ростов-на-Дону) — БК «Київ» (Україна). 68:59 (18:18, 16:15, 15:23, 19:3). «Баронс» (Латвія, Рига) — «Телеком» (Німеччина, Бонн). 87:70.

Хокей. На льоду столичного палацу «Авангард» йшов запеклий поєдинок. Як розповів кореспондентові «Голосу України» президент Київської міської федерації хокею Олег Посметьєв, це був фінальний матч міжнародного турніру для 10-річних. Суперечку вели «Вимпел» (Росія, Москва) і ХК «Гомель» (Білорусь). Слово честі, можна було замилуватися грою малечі. Рівень підготовки юних хокеїстів був високий. Але більше таланило москвичам, котрі виграли (6:1) і стали переможцями. Вони і призери — ХК «Гомель» та ДЮСШ «Крижинка» (Київ) — отримали красиві медалі й чудові призи, про які можна лише мріяти.

— Завдяки міській федерації, її почесному президенту, народному депутатові України Юрію Кармазіну, президентові КФХ, нашому вихованцеві Олегові Посметьєву, ми з серпня проводимо ось уже п’яті міжнародні змагання, — долучається до розмови заслужений тренер України, багаторічний директор СДЮШОР «Сокіл» (Київ), майстер спорту Валентин Павлович Уткін. — За нинішніх, не найкращих в історії українського хокею часів, такі заходи — просто порятунок для нас.

Завтра у Вентспілсі (Латвія) стартує етап змагань національних збірних з хокею «Евровиклик». Серед учасників — команди Латвії, Польщі, Нідерландів та України. Основу нашої команди складають хокеїсти київського «Сокола».

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.