Посадовий оклад сільського голови становить від 200 до 300 гривень. А деяких спеціалістів органів виконавчої влади держава щомісяця «ощасливлює» аж на 177 гривень.

«Ще ніколи в історії нашої держави не було такого зневажливого ставлення до органів влади і місцевого самоврядування на місцях», — ідеться в листі голови Мелітопольскої райради Запорізької області Віталія Єрмоленка та сільських голів району до Голови Верховної Ради України Володимира Литвина і Президента Віктора Ющенка. В той час, як у декілька разів підвищили зарплату керівним працівникам парламенту, Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій, обласних рад та іншим, поза увагою залишилися ті, хто забезпечує життєдіяльність населених пунктів.

Чи прийде працювати в органи державної виконавчої влади висококваліфікований працівник, а якщо й працюватиме, чи буде застрахований від корупції? Чи буде тоді повага до такої влади? — запитують сільські керівники.

Всім відомо, що складна соціально-економічна ситуація змушує їх працювати майже в екстремальних умовах. «Під опікою місцевих органів влади опинилися і школи, і лікарні, і будинки культури. Ми вважаємо, що всю роботу в реальних умовах ми виконуємо на достатньому рівні», — йдеться в листі.

Нині Міністерство фінансів обіцяє (лише в наступному році) відшукати ресурси для вирішення цього питання. Однак зарплату треба було підвищувати всім у менших, але рівних пропорціях, переконані голови сільських рад і просять вищих керівників держави встановити справедливість.