Чергова сесія Ленінської райради Вінниці відбулася на... території першої міської лікарні. Голова райради Валентина Сокур запропонувала депутатам стати законодавцями нової моди — на здоровий спосіб життя.

Майже 200 тисяч людей мешкає на території Ленінського району міста над Бугом. Медичну допомогу їм надають вісім лікувальних закладів. Лікарня терапевтичного профілю №1 — найбільша з-поміж них. На її базі діють шість кафедр місцевого національного медуніверситету імені

М. Пирогова. Майже усі 247 лікарів є випускниками цього вузу, а серед 417 працівників середнього медперсоналу 108 мають вищу категорію. Як і в яких умовах працюють медики, депутати ознайомились під час відвідання відділень, якими їх провів головлікар, до речі, член виконкому райради Олександр Турський.

— Головна проблема цього лікувального закладу така само, як і інших, — каже В. Сокур. — У нас достатньо кваліфікованих медпрацівників, але бракує коштів на придбання сучасного обладнання і низки медичних препаратів, що змушує хворих відривати кошти на лікування з сімейного бюджету. У прийнятому рішенні ми звернули увагу на потребу збільшення фінансування не лише за рахунок бюджету, а й передбачили необхідність створення лікарняних кас для залучення позабюджетних коштів. Внесли також пропозицію про відновлення ліквідованих свого часу медвитверезників. Можливо, до нас дослухаються і у місті нарешті відкриють медичний заклад для невиліковних хворих.

Усі пропозиції депутатів чув запрошений на сесію начальник управління охорони здоров’я міськвиконкому Валентин Фіщук. За роки своєї роботи, зазначив він, уперше присутній на депутатському зібранні у такому форматі. Пропонуватиме його також міській і облраді. Бо лише спільними зусиллями можна поліпшити медичне обслуговування людей.

Вінниця.