Таку заяву зробив Президент Петро Порошенко під час наради з силовиками, на якій розглядали план подальших кроків з протидії терористам
 
Глава держави повідомив, що запропонував нагородити десантників-»кіборгів», які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту. «Ми скоординували дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче дотримуватися режиму припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах», — сказав він.
Українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту, відзначив на початку зустрічі Петро Порошенко. «Відбулися справжні танкові бої. Ми перемогли в них», — повідомив глава держави. Він поінформував про захоплення ворожих БТР та БМП, знищення трьох ворожих танків і двох машин з боєприпасами. «Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили», — заявив Петро Порошенко, наголосивши: «По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів у десять разів перевищувала ту, що була до початку інтенсивної фази бойових дій».
За дорученням Президента секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону бойових дій і безпосередньо був у районі зіткнення. Як повідомляє прес-служба глави держави, за підсумками бою прийнято рішення нагородити орденами «За мужність» екіпажі танків першої зведеної роти першої окремої танкової бригади, яка «продемонструвала надзвичайно високий героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу противника». Особливо відзначили екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна. «Саме на таких воїнах тримається українська армія», — сказав Президент.
 
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).