Комітет з питань свободи слова та інформації рекомендує парламенту прийняти за основу проект змін до Закону «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» (щодо фінансування засобів масової інформації). Мета законопроекту — сприяти тому, щоб кошти для фінансової допомоги ЗМІ закладали до державного бюджету щорічно. Крім того, законопроект пропонує й інші варіанти зміцнення фінансового становища місцевих ЗМІ. Зокрема, законодавче сприяння помірним обсягам орендної плати за приміщення для місцевих засобів масової інформації.

* * *

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин підтримує законопроект про внесення змін до Закону «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Проектом пропонується вилучити з переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, шовкорадгоспи «Українець» та «Новокатеринівський», шовкопідприємство «Гребеники», радгоспи «Виноградна долина», «Гвардія Ілліча», «Інгулецький» та «Явкинський», розташовані у Миколаївській області, які сьогодні вирощують не кокони тутового шовкопряда, а зернові культури.

* * *

Комітет з питань Європейської інтеграції розглянув проект змін до Закону «Про вивізне (експортне) мито на живу худобу та шкіряну сировину», внесений Кабінетом Міністрів України, і запропонував Верховній Раді ухвалити його за основу. Цей документ передбачає поступове зменшення та ліквідацію (до 2009 року) вивізного (експортного) мита на живу худобу та скасування специфічної складової вивізного мита на шкіряну сировину. Прийняття закону, вважає уряд, дасть можливість прискорити переговорний процес щодо вступу України до СОТ, а також стати нашій країні рівноправним членом цієї впливової організації, забезпечити вихід продукції агропромислового комплексу на світові ринки.

* * *

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект «Про статус депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим». Законопроектом, зокрема, визначено форми здійснення депутатом своїх повноважень, права депутата у Верховній Раді АРК та її органах, зокрема на внесення проектів нормативно-правових та інших актів на розгляд ВР Криму та її Президії, роботу депутата у своєму виборчому окрузі, право на депутатський запит і депутатське звернення, а також обов’язки депутата, відповідальність тощо.

За повідомленнями Інформуправління ВР.