Коли автобус... удаль загуркоче?

Полтавщина. Наступного року концерн «Крюківський вагонобудівний завод» планує випустити перший в Україні рейковий автобус. Він матиме лише два вагони, схожі на метрополітенівські, виробництва того ж КВЗ. Такий автобус братиме «на борт» до сотні пасажирів, а «Укрзалізниця» використовуватиме його на приміських маршрутах — там, де дизель-поїзди нерентабельні через невелику кількість пасажирів.

Віталій СКОБЕЛЬСЬКИЙ.

Свято на сирітській вулиці

Одеська область. У райцентрі Березівка відкрито притулок для дітей-сиріт. Для них і для дорослих, котрі допомогли знайти дітям рідну домівку, це було справжнім святом. Раніш діти, які залишилися без батьків, жили в палаті місцевої райлікарні. У новому приміщенні є все необхідне для того, щоб сироти почувалися як удома, — навчальні кімнати, затишні спальні.

В’ячеслав ВОРОНКОВ.

Полювання на джипи

Дніпропетровськ. Протягом жовтня у місті викрали шість престижних автомобілів, усі — машини високої прохідності. Три з них потім знайшли припаркованими на малолюдних вулицях, а ще три зникли безслідно. Міліція попередила громадян, що в обласному центрі діє група викрадачів, яка спеціалізується саме на дорогих джипах. Правоохоронці припускають, що такі авто переправляють до гарячих точок, де на них великий попит. Керівництво управління ДАІ порадило власникам джипів пильніше доглядати за своїми «всешляховиками».

Сергій КОРОБКОВ.