Олесь ДОНІЙ (група «Суверенна європейська Україна»):

— Коли країна перебуває в стані зовнішньої військової агресії, насамперед парламент повинен демонструвати виконання закону. На жаль, до наших пропозицій щодо виконання закону, дотримання процедури чомусь не дослуховуються. Наша група вимагає лише два питання і жодного немає в порядку денному. Перше — позбавлення депутатських повноважень Олега Царьова. Людина, яка закликає до сепаратистських дій, не повинна мати статус народного депутата. Друге — запровадження сенсорної кнопки. Кожен депутат повинен голосувати самостійно, як записано в Конституції. Ви хочете змінювати Конституцію? То навчіться спочатку її виконувати.
Петро СИМОНЕНКО (фракція КПУ):
— 16 травня 2014 року після завершення теледебатів на Першому національному каналі на мене та моїх товаришів і колег було вчинено бандитський напад. Очевидно, що це було заздалегідь спланованою й організованою провокацією. Провокацією, спрямованою на залякування людей, не згодних з політикою правлячого режиму. Провокацією, спрямованою на фізичне придушення будь-якого інакомислення й щедро оплачуваною з кишені тих, хто вигодував і привів до влади цей режим, що спирається на ультрарадикалів і націоналістів.
Анатолій КІНАХ (група «Економічний розвиток»):
— Україна перебуває під безпрецедентним політичним, економічним, військовим, інформаційним тиском з боку Російської Федерації. Тому має найпринциповіше значення, щоб в питаннях державності, територіальної цілісності, національної безпеки ми не дозволяли собі у Верховній Раді працювати за принципами подвійних стандартів, не на часі займатися опозиційними схемами.
Ми абсолютно підтримуємо необхідність прийняття Верховною Радою Меморандуму миру, в якому повинна бути сконцентрована спільна позиція вищого органу законодавчої влади України — Верховної Ради. Але це має бути меморандум, в якому чітко повинні бути зафіксовані наша воля захисту України, територіальної цілісності, засудження агресії проти нашої країни і несприйняття наявності, підкреслюю, на всій території держави людей зі зброєю, які є потенційними злочинцями і становлять загрозу для життя, безпеки наших громадян. У такому варіанті об’єднання «Економічний розвиток» однозначно підтримує Меморандум миру.
Олег ЛЯШКО (позафракційний):
— Хотів би звернути вашу увагу на істеричне і водночас історичне відеозвернення так званого «Стрілка», російського офіцера, диверсанта, терориста, який керує російськими терористами на Донбасі. Днями він записав відеозвернення, в якому визнав кілька дуже важливих речей. Перше: він сказав, що на Донбасі немає мужиків, готових воювати і записуватися в його армію, і закликав жінок вступати до його армії.
І це найкраща новина сьогодні: підґрунтя для тероризму на Донбасі немає, бажаючих воювати на Донбасі серед місцевих жителів немає. Українські чоловіки, які живуть на Донбасі, хочуть миру, добра, хочуть спокою в своїх сім’ях, і тому вони не відгукуються на заклики терористів поповнювати лави терористичної організації Донецької і Луганської республік. І треба віддати належне нашій армії славній, нашим силовикам, які не дали реалізувати московський сценарій розпалювання громадянської війни в Україні за сирійським сценарієм. Громадянської війни в Україні немає, не було і не буде!