На Прикарпатті сформовано та функціонує 7 окружних і 1034 дільничних виборчих комісій, оснащених всім необхідним для проведення позачергових виборів Президента України.
Про це на всеукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, доповів голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Троценко. Керівник виконавчої влади також поінформував, що підготовка до виборів триває у штатному режимі, без жодних проблем. Питання щодо охорони виборчих дільниць також вирішено. Згідно з чинним законодавством, на кожній із них має перебувати не менш як два міліціонери. Кількісного складу обласного УМВС для цього замало, тому на оперативній нараді було вирішено доукомплектувати охоронців правопорядку курсантами та працівниками головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області.
Під час проведення виборів в зоні особливої уваги перебуватимуть усі стратегічні об’єкти краю, до охорони яких буде залучено бійців новоствореного батальйону територіальної оборони.
На нараді мовилося також про те, що, готуючись до виборів, в області надруковано та розповсюджено спеціальні інформаційні буклети для тих громадян, хто голосуватиме вперше, а також для переселенців із південно-східних регіонів.
 
Івано-Франківська область.