Бокс. Українець Сергій Дзинзирук чемпіон Європи та інтерконтинентальний чемпіон світу за версією WBO у середній вазі, який виступає за німецький клуб «Юніверсум бокс промоушен», близький до першого у своїй кар’єрі поєдинку за титул чемпіона світу.

Дзинзирук, котрий ось уже понад рік посідає перший рядок у рейтингу Всесвітньої боксерської організації (а отже, є офіційним претендентом на чемпіонський пояс), через пасивність свого промоутера, добре знайомого нам Клауса-Пітера Коля, ніяк не міг вийти на титульний поєдинок. Дійшло навіть до втручання президента WBO Франсиско Валкарсела. На нещодавньому конгресі організації він заявив, що чемпіон світу в середній вазі пуерториканець Даніель Сантос може бути позбавлений титулу, якщо й цього разу відмовиться від поєдинку з Дзинзируком. А згідно з офіційною версією — «через неактивність останнім часом» (Сантос не виходив на ринг більш як рік, з часу двобою проти чемпіона світу Антоніо Маргарито).

Саме тепер компанії Дона Кінга (промоутера пуерториканця) та Клауса-Пітера Коля ведуть переговори про організацію поєдинку Сантос—Дзинзирук. Як повідомив сам Сергій, пан Коль намагається отримати права на проведення цього двобою. Якщо йому це вдасться, то поєдинок відбудеться в Німеччині наприкінці січня—на початку лютого. Якщо сторони не дійдуть згоди, то права на цей бій продадуть іншим промоутерським компаніям.

Нині Дзинзирук перебуває в Німеччині, де під керівництвом свого тренера Міхаеля Тіма проводить «втягуюче» тренування. «Не варто говорити про мій бій із Сантосом як про той, що вже точно відбудеться. Надто вже довго його відкладали. До того ж ця ініціатива йде врозріз з планами Дона Кінга, який збирається провести об’єднавчий турнір серед чемпіонів у середній вазі, бо всі вони мають із ним контракти. Стосовно Сантоса, то його не без підстав називають найсильнішим у нашій вазі. Втім, я готовий до бою з пуерториканцем. Знаю, як потрібно діяти проти нього в ринзі. Я надто довго йшов до цього поєдинку і зроблю все від мене залежне, щоб стати чемпіоном світу».

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.