Наші сівалки — кращі!

Кіровоград. Переможцем конкурсу «Новація року» на молдовській сільськогосподарській виставці «Молдагротех» стало Кіровоградське ВАТ «Червона зірка». За словами керівника групи продажу підприємства Сергія Степаненка, на виставці було представлено культиватори для суцільного і міжрядного обробітку грунту. Найбільший інтерес у відвідувачів викликала кукурудзяна сівалка УПС-6.

Олег БОНДАР.

Зупинено п’ятий блок Запорізької АЕС

Нещодавно було зупинено п’ятий блок Запорізької АЕС. Блок, який місяць тому введено в роботу після планового ремонту і завантаження свіжого ядерного палива, зупинено для переведення його у «холодний резерв» у зв’язку із постійними обмеженнями генерації електроенергії на атомних станціях. Згідно із заявою Запорізької АЕС зупинка блока триватиме до кінця доби 10 листопада. На блоці проводиться розхолодження реактора, повідомляє УНІАН.

Мешканці залишаються крайніми

Миколаїв. Застрайкував ЖЕК №9 у Заводському районі через невиплату заборгованості із зарплати. 5—6 місяців не одержували зарплату в повному обсязі інженерно-технічні працівники, 4 місяці — слюсарі та двірники. З березня нинішнього року їм виплачували лише по 15—20 гривень. Як вважають страйкарі, влада вкотре порушила свої обіцянки. Тим часом у заручниках у комунальників опинися мешканці будинків, котрі обслуговує ЖЕК: вони не отримали тепла. Страйк, офіційно зареєстрований, мають намір продовжувати до повного погашення заборгованості із зарплати.

Олена ІВАШКО.