У ході дослідження «Електоральні настрої населення після переструктуризації влади», проведеного в кінці жовтня фахівцями Всеукраїнської соціологічної служби, з’ясувалося кілька вельми цікавих обставин.

Є як мінімум п’ять політичних партій, рейтинг яких зріс протягом вересня-жовтня. Серед них — НСНУ, КПУ, ПППУ, «Жінки за майбутнє», християнські демократи тощо. Стабільно високим лишається відсоток прихильників Народної партії.

Водночас соціологи звернули увагу на те, що рейтинг Партії промисловців і підприємців України підвищився майже удвічі, сягнувши 4,7 відсотка. А її лідерові — Анатолію Кінаху — висловив довіру кожен п’ятий опитаний громадянин. Зростання рейтингу ПППУ, за словами фахівців, зумовлене чіткою і прагматичною її діяльністю, спрямованою на захист національного товаровиробника, стале піднесення економіки й добробуту громадян. Цікаво, що за темпами нарощування довіри виборчого електорату до партій ПППУ посіла третє місце, а Анатолій Кінах за результатами досліджень виявився одним з небагатьох політиків, чий рейтинг стабільно підвищується.

В опитуванні взяли участь близько 2,5 тисячі респондентів з усієї України.