Уже тривалий час з адміністрації столичного готельного комплексу «Либідь» вимагають сплати коштів за чужими зобов’язаннями. А працівники готелю вважають, що ця критична фінансова ситуація для підприємства є заздалегідь організованою й спланованою акцією і створена у результаті необгрунтованих фінансових претензій з боку столичної влади, регіонального відділення Фонду державного майна в місті Києві. Такі головні висновки оприлюднили на прес-конференції представники трудового колективу ВАТ «Готельний комплекс «Либідь», повідомляє Укрінформ.

Як заявив на прес-конференції народний депутат України Степан Хмара, після звернення особисто до нього трудового колективу ВАТ «Готельний комплекс «Либідь», він ознайомився з суттю справи й з’ясував, що є всі підстави для подання відповідного депутатського запиту до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України щодо неправомірності процесу продажу 36,32 відсотка акцій ВАТ «Готельний комплекс «Либідь». Народний депутат України Степан Хмара вважає, що «є всі підстави кваліфікувати названі вище дії посадовців міської влади і регіонального відділення Фонду держмайна як корупційні, з корисливою метою».

Як пояснювали журналістам представники ГК «Либідь», у процесі продажу названих вище акцій підприємства були допущені істотні порушення законодавства у сфері приватизації, зокрема, покупець, згідно з договірними зобов’язаннями, станом на 20.08.2003 р. не погасив наявну заборгованість ВАТ «ГК «Либідь». Мало того, вже тривалий час з підприємства «неправомірно й необгрунтовано вимагають сплати за чужими фінансовими зобов’язаннями».

З’ясовано, що на порушення умов приватизації готельного комплексу «Либідь» регіональне відділення Фонду держмайна України по Києву уклало з покупцем — ТОВ «Інвестиційна компанія «Купава» договір, який не відповідав умовам визначеного законодавством приватизаційного конкурсу й згідно з яким «Купава» не повертала фінансову заборгованість підприємства, а надавала ГК «Либідь» поворотну фінансову допомогу.

І це ще не все: ГК «Либідь» зобов’язували спрямувати отриману від приватизатора поворотну фінансову допомогу на погашення вказаного боргу. Звісно, ГК «Либідь» одразу ж повернув цю «допомогу» «Купаві». Тож, вважають у трудовому колективі, є реальна загроза втрати Києвом стабільно працюючого підприємства, а ймовірне призупинення діяльності ГК «Либідь», який в основному обслуговує іноземних туристів, завдасть непоправної шкоди туристичному іміджу Києва й України, повідомляє Укрінформ.