Відбудуємо храм

Релігійна громада Успінської парафії Української Православної церкви проводить роботу з будівництва-відродження Храму Успіння Пресвятої Богородиці в Дарницькому районі (Позняки) міста Києва по вулиці Тальнівській, 4 на місці храму, зруйнованого в 1935 році.

Успінська парафія звертається до всіх віруючих, до всіх людей, кому небайдужа доля історичної пам’ятки, хто бажає взяти активну участь у відновленні історичної справедливості, надати посильну фінансову допомогу для відродження Храму Успіння Пресвятої Богородиці в Дарницькому районі Києва.

Імена всіх доброчинників, назви організацій, що нададуть фінансову допомогу у відродженні храму, буде висічено на мармуровій дошці, прикріпленій біля входу до храму, а також внесено в Книгу пам’яті для увічнення їхніх добрих діянь. Телефони: 418-28-71, 516-87-90.

Гроші з «конвертів» — до бюджету

Хмельницький. Понад 630 мільйонів гривень спрямовано за дев’ять місяців податківцями Хмельницької області до зведеного бюджету. Наповненню державної казни сприяла активність співробітників податкової міліції, які виявили і припинили діяльність більш як 90 фіктивних фірм та 60 конвертаційних центрів, що займались тіньовими оборудками, обминаючи платежі до бюджету.

Гартують змолоду

Хмельницьке представництво національного фонду «Україна — дітям» та козацьке товариство Якова Гальчевського заходилися відновлювати обласні дитячі військово-спортивні змагання. Команди із шкіл-інтернатів та звичайних шкіл з різних районів змагалися у стрільбі, демонстрували військову виправку з піснями, випускали стінгазети. Представники Спілки підприємців і промисловців підготували подарунки для кожної команди — музичний центр, а переможцю — телевізор.

Ірина КОЗАК.

Дітей поставили в чергу

Вінницька область. Батьки 1148 маленьких вінничан чекають черги на влаштування дітей у дитячі садки.

Найскладніша ситуація у дитячій установі №31, куди прагнуть влаштувати своїх чад одразу 90 батьків. Черга спричинена зменшенням кількості дитсадків: порівняно з радянськими часами їх поменшало на 30 одиниць (нині у місті працює 44 установи). Як повідомив в. о. міського голови Віктор Козак, вінницька влада вживає заходів щодо повернення колишніх приміщень дитсадків у державну власність і надання їм попереднього статусу. Раніше такі будівлі передавали в оренду різним структурам, щоб не пустували.

Віктор СКРИПНИК.

Обласний центр залишиться без двірників?

Чернігів. У житлово-комунальному господарстві обласного центру надзвичайна ситуація. За поданням міської прокуратури Деснянський райсуд прийняв ухвалу щодо призупинення дії нових тарифів у місті до винесення остаточного рішення суду. Як повідомив голова комісії з надзвичайних ситуацій міськради, заступник міського голови Олександр Сердюк, міськбюджет не може дотувати житлове господарство щомісяця на 1,3 млн. грн. Житлово-експлуатаційні організації Чернігова вимушені припинити надання переважної більшості послуг та звільнити понад 600 працівників.

Сергій ПАВЛЕНКО.