Прокуратурою Ленінського району виявлені факти зловживань з боку директора Миколаївського геріатричного пансіонату. Cтосовно цієї посадової особи порушено чотири кримінальні справи, пов’язані з порушенням законодавства щодо відчуження житла.

Під час перевірок встановлено, що престарілу Ш. прийнято до пансіонату на підставі путівки обласного управління праці та соціального захисту населення від 21 січня 2005 р. Проте згідно з інформацією управління путівка на її ім’я для влаштування в пансіонат не видавалася. Цього самого дня, тобто 21 січня, Ш. видала довіреність на ім’я директора, що надавала право розпоряджатися квартирою, яка їй належала у Миколаєві. Директор пансіонату намагалася погрозами і умовляннями схилити Ш. до продажу цієї квартири.

Також встановлено, що директор, зловживаючи своїм службовим становищем, надала іншій старенькій Л. одну окрему кімнату у пансіонаті. За це директриса, за попередньою домовленістю, отримала вісім тисяч доларів США, які Л. одержала за продаж власного житла — квартири у Миколаєві. У 2002 р. престарілій Н. директор надала право на проживання в будинку для престарілих, за що отримала від неї довіреність на право розпоряджатися частиною житлового будинку в Очакові.

Всього в Миколаївському геріатричному пансіонаті проживають 125 осіб. Прокуратура Ленінського району продовжує перевірки у цьому закладі.

Миколаїв.