Рідну кровинку не пожаліла

Луганська область. У Лисичанську мати позбавила життя немовля. Місцеві жителі знайшли дівчинку, яка лежала в поліетиленовому пакеті для сміття серед гаражів. Коли знайшли матір, то вона розповіла, що має вже трьох дітей, а четверта була для неї і співмешканця небажаною. Після пологів 28-річна жінка загорнула дівчинку, поклала в пакет і залишила на холодній землі. Щоб дитина не кричала, закрила їй рот кляпом.

Алла АНТІПОВА.

«Дід Мороз» і 27 його шуб

Черкаська область. У вантажному автомобілі, котрий доставляв з Греції продукцію на одне з підприємств обласного центру, митники вилучили 27 контрабандних шуб. Фахівці оцінили їх у 127 тисяч гривень. Належали вони водієві-експедитору авто. За фактом контрабанди розпочато адміністративне провадження.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Пірати «9 роти»

Вінниця. Співробітники відділу боротьби з правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності та високих технологій УМВС області викрили підпільний цех з виробництва відеопродукції. 45-річного власника цеху затримали на одному з міських ринків, коли він реалізовував відеокасети та диски з новинкою кіноекрана — фільмом Федора Бондарчука «9 рота». У трикімнатній квартирі, орендованій «піратом», міліція вилучила понад дві тисячі зразків аудіовізуальної продукції та контрольних марок України на суму майже 95 тисяч гривень.

Віктор СКРИПНИК.

Відеокамери дисциплінуватимуть пасажирів

Чернівецька область. Саме так вважає чернівецький міський голова Микола Федорук. На його думку, встановлення відеокамер у тролейбусах міста не тільки стримуватиме кондукторів від фінансових зловживань, а й сприятиме підвищенню загальної культури обслуговування пасажирів. Водночас, вважає міський голова, відеокамери дисциплінуватимуть і самих пасажирів, особливо молодь.

Афера не пройшла

Співробітники відділу боротьби з економічною злочинністю УМВС у Чернівецькій області викрили аферу, котру здійснили керівники одного з чернівецьких підприємств. Використовуючи службове становище, ділки змусили 70 працівників підприємства підписати фіктивні документи на отримання товарно-матеріальних цінностей на суму 87 тисяч гривень. У такий спосіб вони намагалися покрити недостачу.

Сергій СУЛИМА.