43,5 мільйона гривень

Рівненщинa. Із 46 передбачених для будівництва соціальних об`єктів у 30-кілометровій зоні навколо Рівненської АЕС у рамках пуску четвертого енергоблоку вже одержала Рівненщинa. За них у Володимирецькому районі побудовано господарський корпус із харчо-блоком, реконструйовано систему теплопостачання райцентру Володимирець, автодороги у селі Більська Воля, електрифіковано нові вулиці у селах, відремонтовано будівлі дитячого санаторію «Хрінники».

Олександра ЮРКОВА.

Тричі лідер

Крим. До багатьох відзнак за європейський рівень роботи зразкового вітчизняного супер-готелю «Ялта-Турист» нині додалися ще кілька. Серед них — першість у галузі готельного господарства в рейтингах «Кращі компанії України», «Найдинамічніші компанії України» та диплом «Найліпший готель курорту Ялта 2005 року». Відомий готельний комплекс отримав нагороди в результаті анкетування відпочивальників 473 оздоровниць Південнобережжя, проведеного Інститутом курортної індустрії.

Вл. інф.

Здоров’я додасть центр

Донецька область. Центр із реабілітації шахтарів-інвалідів буде створено в Макіївці на базі однієї з міських лікарень. Міський голова Олександр Мальцев підтримав ідею Союзу шахтарів-інвалідів про створення такого центру. Лікарня

№ 8, де передбачається розташувати новий заклад, розміщена в екологічно чистому районі і зараз не завантажена. Міська влада готова взяти на себе більшість витрат: утримання будівлі, зарплату персоналу, а державне підприємство «Макіїввугілля» обіцяє забезпечити дотацію на харчування та медикаменти. Шахтарські профспілки пообіцяли створити благодійний фонд, який поповнюватиметься за рахунок невеликих внесків із заробітної плати шахтарів.

Вл. інф.

Доведеться доплатити гривеник

Херсон. На десять копійок, з 40 до 50, збільшився з 1 листопада проїзд у херсонських тролейбусах. Подорожчання відбулося, проте на квитках прописана поки що стара ціна. Нові шість мільйонів квитків надійдуть незабаром зі столиці. Їх вистачить приблизно на півроку.

Зросла ціна й на проїзний, який коштує тепер 40 грн. для тих, хто розраховується безготівково, і 30 грн. — за готівку. Але й попри ці «запобіжні» заходи підприємство «Херсонелектро-транс» залишається збитковим — адже безплатним проїздом користуються пенсіонери та пільговим учні й студенти, котрі купують проїзні місячні квитки.

Алла БРУСИЛОВА.