Газифікують села узбережжя

Крим. На газорегулюючому пункті мікрорайону Аджиголь і в селі Берегове під Феодосією урочисто запалено факели. Замовник будівництва — НАК «Нафтогаз України» і підрядники — «Кримгазбуд» і «Кримгаз» до кінця року обіцяють газифікувати всі 3600 будинків та понад 50 комунально-побутових підприємств приморського селища.

Віктор ХОМЕНКО.

Хай багаті нарешті поділяться

— Нам треба було б 105 відсотків бюджету Житомира тільки для виплати зарплати працівникам бюджетної сфери, — так міський голова Георгій Буравков прокоментував проект головного фінансового документа, запропонованого урядом.

Гостра нестача коштів відчувається вже тепер: для виплати зарплати медикам і вчителям до кінця року бракує 9 мільйонів гривень. Але це тільки квіточки порівняно з тими ягідками, які можуть визріти з цифр, що їх довели до міста. Наступного року, з урахуванням обіцяних підвищень зарплат, забракло б уже 85 мільйонів. І це за бюджету (разом із субвенціями) в 230 мільйонів гривень. Один із шляхів наповнення скарбниці міських рад Г. Буравков вбачає у запровадженні податку на нерухомість. Адже, за його словами, в місті з’явилися особняки площею в 500 і більше квадратних метрів, де прислуги більше, як зареєстрованих мешканців.

Олексій КАВУН.

Житомир.