Мешканці Старого Села Рокитнівського району не дали мити бурштин на своїх паях . Більше тисячі людей 19 травня перекрили дорогу і не пропустили нелегальних старателів з інших населених пунктів району на свої землі. Старосільці скаржаться, що нелегальні копачі пошкоджують навіть уже засіяні й засаджені їхні паї.
Тим часом у помсту за таку акцію у сусідньому селі Глинне цього ж таки району утворено блокпост, щоб не пропустити через село до райцентру Рокитне старосільців. Не пропустили в Рокитне в службових справах і старосільського сільського голову Григорія Ковальця. З труднощами доставляли в селище навіть хворих гіпертоніків — їх доводилося пересаджувати в інший автотранспорт. Проблематично, за словами Григорія Ковальця, діставатися мешканцям Старого Села і з райцентру: на блокпосту зупиняли рейсові автобуси та маршрутки, старосільців висаджували з них — люди змушені пішки долати відстань у сорок кілометрів до свого населеного пункту.
Складається враження, що комусь вигідно роздмухувати на Поліссі «бурштинові війни», бо ж за таких умов, коли ніхто нікого не слухає, коли прості селяни конфліктують між собою, більш впливовим ділкам легше вести нелегальний бізнес з видобутку «сонячного каменю».