Після указів Президента про призначення голів держадміністрацій у деяких регіонах прокотилася хвиля невдоволення кадровими ротаціями. «Голос України» вже писав про недовіру, яку місцеві депутати, керуючись ст.43, 59, 72 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», висловлювали районним керівникам на Рівненщині.

Нещодавно Вовчанська районна рада Харківської області також висловила недовіру голові райдержадміністрації Олександру Юдакову. Рішення позачергової, 28-ї, сесії четвертого скликання підтримали 64 із 81 депутата. Підставою для невдоволення стали істотні недоліки в роботі керівника районної виконавчої влади. Це — і стала тенденція спаду промислового виробництва, і невиконання численних обіцянок із залучення іноземних інвестицій в економіку району, і незадовільна підготовка житлово-комунального господарства та закладів освіти району до осінньо-зимового періоду. А також безпідставне збільшення показників врожаю зернових культур, яке не підтвердилося статистичними даними, та невиважений підхід у розв’язанні кадрових питань.

А коли верстався номер, стало відомо, що на останній сесії депутати Монастирищенської районної ради Черкаської області таємним голосуванням (62 — «за», 10 — «не підтримали») теж висловили недовіру голові райдержадміністрації Іванові Лежуху. Говорили про хаос в організаційно-адміністративній роботі, неспроможність розв’язати нагальні районні проблеми... Останньою краплею, що переважила чашу терпіння депутатів, стала заплутана історія з використанням коштів на встановлення в кількох селах району меморіальних знаків. З приводу зникнення благодійних внесків правоохоронні органи розпочали слідство, а помічник голови райдержадміністрації перебуває під арештом, повідомила наш власний кореспондент Лідія ТИТАРЕНКО.