«Для мене головне — залишитися на позиції людини, яка обстоює загальні інтереси, не прислуговує тій чи іншій групі, проводить таку лінію, що дозволяє примирити береги, які розходяться, неначе під час великої повені», — така позиція Голови Верховної Ради України Володимира Литвина, висловлена у прямому ефірі телепередачі «Іду на ви».

Нинішній керівник парламенту заявив, що після березневих виборів до ВР «можна не обіймати вагомих посад, але водночас залишатися шанованою людиною, з якою рахуються і до думки якої прислухаються».

Декотрі журналісти у студії закидали Володимиру Михайловичу певну нерішучість, позицію «хати скраю». «Але, можливо, це спроба осторонь подивитись, як між собою з’ясують стосунки ті, хто себе співвідносить із новою владою, як вони зможуть розпорядитися тим гігантським ресурсом довіри, який отримали від суспільства», — так пояснив свою політичну тактику В. Литвин.

На журналістів та критику на свою адресу Голова Верховної Ради не ображається. Бо сприймає це як «своєрідний стимул, щоб іти з відкритим забралом». Водночас В. Литвин переконаний, що до завершення парламентської виборчої кампанії треба заборонити перевірку чи закриття ЗМІ.

Тактика Народної партії, за висловом її лідера, на майбутніх виборах буде «наступальною», але не проти когось, а за те, щоб сміливо сказати правду, об’єктивно оцінити й проаналізувати нинішній стан суспільства і визначити, що потрібно зробити для подальшого розвитку. «Ми політична сила, яка виступає за те, що країні сьогодні потрібна народна ідеологія, повага до людини і в центрі повинна стояти людина, — наголосив В. Литвин. — Україні вже не потрібні суперечки, війни та протистояння, а потрібна політика, яка об’єднає людей».

Народна партія піде на парламентські вибори самостійним блоком. Щодо об’єднання з іншими силами, то Володимир Литвин заявив: «Після відставки уряду розмови про це припинили, і я не бачу сьогодні інтересу до повернення до цієї теми. Всі намагатимуться йти своєю дорогою. Питання треба ставити в іншій площині — про потенційних партнерів уже в парламенті».

А інтерактивне опитування, котре проводили під час прямого ефіру, завершилося з таким результатом: 78 відсотків телеглядачів, котрі зателефонували у студію, хочуть після парламентських виборів знову побачити Володимира Литвина у кріслі Голови Верховної Ради України.