Наприкінці минулого тижня ми святкували 15-річчя заснування газети «Голос України». Вітальних листів було дуже багато. Особливо від вас, наші читачі. Деякі з них надруковано в газеті за 28 жовтня. Привітали нас також і керівники держави, народні депутати України, міністри, голови обласних рад і державних адміністрацій. Усім, хто привітав нас, високо оцінив нашу скромну працю, ми щиро вдячні і сподіваємося виправдати ваші надії.

Серед тих, хто привітав нас, — керівники депутатських фракцій. Зокрема, від фракції Народної партії Ігор Єремеєв, який зазначив у вітанні, що переоцінити внесок нашого видання у становлення українського парламентаризму важко. Завдяки творчому потенціалу журналістів, виваженій редакційній політиці газета є цікавою і корисною читацькому загалу своєю всюдисущістю, оперативною реакцією на актуальні події, листи та тривожні сигнали з місць. Микола Мартиненко, голова парламентської фракції «Народний союз «Наша Україна», зазначає, що парламентська газета стала рідною і «своєю» не лише для народних депутатів, а й завоювала заслужену любов і популярність у широкого кола українських читачів. Від фракції комуністів вітання надіслав Петро Симоненко, зазначивши, що наша газета намагається відобразити все розмаїття політичних пристрастей і думок суспільства, і побажав нам цікавих тем і здобутків. Найавторитетнішим політичним виданням назвав «Голос України» керівник фракції Партії промисловців і підприємців Василь Гуреєв, голова виконкому партії «Народний Союз «Наша Україна», народний депутат Микола Катеринчук. Привітали «Голос України» народні депутати Григорій Суркіс, Володимир Яворівський, Іван Мигович, Микола Оніщук.

Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров у своєму вітанні відзначив, що «Голос України» став невід’ємною частиною українського державотворчого процесу, діяльно допомагаючи читацькому загалу орієнтуватися в політичних реаліях сьогодення. Колектив редакції демонструє стале творче зростання, прагнення зробити видання інформаційно змістовним і новаторським.

Незашореності та об’єктивності, незаангажованості та абсолютного відчуття свободи слова побажав нам секретар Ради національної безпеки і оборони України Анатолій Кінах, який визнав, що завдяки високому професіоналізму, активній громадянській позиції, прихильності до ідей реформаторства та вірності неупередженому, правдивому слову нам вдається доносити до читача суть демократичних, соціально-економічних перетворень у житті країни та суспільства.

Справжніми літописцями яскравої і неповторної доби в історії України називає журналістів «Голосу України» Перший віце-прем’єр-міністр України Станіслав Сташевський і зичить журналістам «Голосу України» триматися досягнутих висот та здобувати нові вершини, писати чесний і правдивий літопис.

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зазначив, що у матеріалах «Голосу України» постійно присутня правоохоронна тематика, завдяки чому громадяни мають можливість винести об’єктивні, неупереджені оцінки роботи міліції, краще зрозуміти свої права й обов’язки, стати свідомими учасниками розбудови правової демократичної держави. Також вітання надійшли від міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Віктора Балоги, Міністерства економіки України, послів Республіки Узбекистан Р. Алімова та Туркменистану В. Майка, Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, благодійного фонду «Співдружність», Київського університету ринкових відносин, громадської правозахисної організації «Суспільна амністія».

Окрім тих, які вже було надруковано в нашій газеті, вітання надіслали також голова Вищого господарського суду України Дмитро Притика, голова Апеляційного суду м. Києва Антон Чернушенко, голови обласних рад з Дніпропетровщини Микола Швець, Полтавщини Степан Бульба, який, до речі, назвав «Голос України» добрим порадником і джерелом інформації для державних службовців, керівників органів місцевого самоврядування. До такого висновку приєдналися голови облрад з Тернопільщини Василь Кравець, Чернігівщини Василь Ковальов, Рівненщини Роман Василишин, Запоріжжя Володимир Березовський, міський голова Львова Зиновій Сірик, міський голова Рівного Віктор Чайка, голова Луганської облдержадміністрації Олексій Данілов, голова Балаклавської райдержадміністрації Віктор Сальніков та голова Балаклавської районної ради Микола Козлов.

«Голос України» здобув заслужене визнання у масового читача, впевнено посів гідне місце серед еліти вітчизняних видань, відзначається у вітанні генерального директора УДППЗ «Укрпошта» Ігоря Кравця. До нього також приєдналися працівники державного підприємства «Преса», Дніпропетровської дирекції «Укрпошти», ДВ «Преса України», Державне підприємство обслуговування повітряного руху України, судноплавна компанія «УКРФЕРРІ» з Одеси.

З початком юності привітали нас і колеги по журналістському перу з газет «Вечірній Київ», «Урядовий кур’єр», «Роден край», «Голос Крыма», «Дзеннік Кійовскій», «Арагац», «Еврейские вести», «Факты и комментарии», «Посредник», «Молодь України», «Україна молода», «Хрещатик», «Демократична Україна». А генеральний директор Укрінформу Віктор Чамара зазначив, що наш колектив був і залишається відданим новаторському духові, його характеризує врівноваженість і об’єктивність, він застрільник і організатор багатьох всеукраїнських акцій і проектів, які мали широкий резонанс. «Голос України» по праву серед тих, хто формує ядро національної демократичної преси.

Свої переконання у тому, що на безконечній ниві друкованого слова на нас чекають нові великі успіхи, висловили і працівники видавництва «Київська правда», в якому друкується наша газета.

Але без вас, наші читачі і шанувальники, цих успіхів нам не досягти. Ще раз щиро дякуємо всім за надіслані і висловлені під час святкування дня газети Верховної Ради України «Голос України» вітання. Залишаємося разом на довгі роки!