Голова Верховної Ради України Володимир Литвин планує у середині листопада здійснити офіційний візит до Казахстану. Про це йшлося на зустрічі В. Литвина і Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Казахстан в Україні Амангельди Жумабаєва.

За словами Ігоря Сторожука, прес-секретаря Голови ВР, у ході зустрічі посол передав офіційне запрошення В. Литвину від імені голови Меджлісу Республіки Казахстан здійснити офіційний візит на чолі української парламентської делегації.

А. Жумабаєв наголосив на зацікавленості Казахстану у розвитку відносин з Україною і сказав про важливість співпраці між парламентами двох країн.

У свою чергу, Володимир Литвин зазначив, що розвиток відносин між двома країнами важливий у всіх галузях. Він підкреслив, що міжпарламентська співпраця буде основною метою візиту української парламентської делегації до Казахстану.

Під час візиту планується зустріч В. Литвина з керівництвом Казахстану та ознайомлення з умовами життя української діаспори у цій країні.

Посол поінформував В. Литвина про ситуацію, що склалась у Казахстані напередодні президентських виборів, які відбудуться в грудні цього року.

Він також висловив зацікавленість його країни в українському досвіді парламентаризму, переході до пропорційної системи виборів та підходах до реалізації політичної реформи.