Щиросердно вітаю всіх вас зі знаменною датою — 15-річчям газети.

У цей святковий день особливо гостро відчувається величність і важливість тієї справи, яку вершить видання, що зібрало «всі голоси в одному», адже вся історія газети — це новітня історія нашої держави.

П’ятнадцятиріччя «Голосу України» — визначна подія не тільки для трудового колективу часопису, а й для всієї вітчизняної журналістики, для всього українського народу. Увесь цей час видання виступало пристрасним літописцем становлення незалежності й молодої демократії, було діяльним і активним його учасником.

«Голос України» став першим виданням в інформаційному просторі держави, що вийшло у світ з вільним — без цензури — словом. Усі ці роки газета жила життям своєї країни та її народу, радіючи успіхам і переживаючи невдачі. Їй довелося вистояти під сумнозвісним путчем, висвітлювати проголошення Акта про незалежність, розповідати про парламентські та президентські вибори, відстежувати конституційний процес. Потужні серії публікацій — «ХХ століття: українські акценти», «Еволюція влади», «Гетьманат», «Історія краю» — стали справжніми посібниками знань і життя для найширшого читацького загалу.

Тематичний стрижень видання — багатогранна діяльність Верховної Ради України. Парламентська хроніка, фракційне життя, законотворчість і правова діяльність, проблеми місцевого самоврядування — далеко не повний перелік головних рубрик газети, які глибоко і правдиво відтворюють цей важливий сегмент нашого буття.

Відповідальність, вимогливість, професіоналізм і сумлінність журналістів, оперативність і об’єктивність матеріалів, компетентність і виваженість коментарів — усе це заслужено піднесло часопис в іпостась авторитетної й поважної інституції в суспільно-політичному житті країни.

Вагомість такого загального творчого успіху переконує: ваш голос і далі міцнішатиме й гучнішатиме, підноситиметься вище й вище разом з неодмінним піднесенням рідної України.

Зичу вам щастя, добра, благополуччя, натхнення і нових творчих звершень.

Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.