Учора Віктор Ющенко мав представити нового президента Національної телекомпанії України: про такий намір він напередодні заявив на прес-конференції у Харкові. Але давно очікуваної крапки в цій повній інтриг історії знов не поставлено: глава держави чомусь відмінив церемонію.

Відомо, що в понеділок Президент провів співбесіду з шістьма претендентами на посаду керівника НТКУ: Андрієм Шевченком, Віталієм Докаленком, Тарасом Авраховим, Віктором Павлюком, Андрієм Куликовим та Олександром Ткаченком. Кадрове «сватання», за словами Віктора Ющенка, було «результативним». З усіх наявних у претендентів чеснот найбільше цінувалися два головні моменти: новий керівник повинен зуміти ефективно працювати з нинішнім колективом компанії і мати найдійовішу програму з переформатування НТКУ на громадське телебачення. «Я хочу, щоб компанія працювала і не «формувала» ніяких сюрпризів», — пояснив Президент і додав, що перетворення Національної телекомпанії на громадський телеканал є найкращим використанням ресурсів.

Очевидно, попри результативність співбесід, проблема вибору для Віктора Ющенка залишилась відкритою. Легше написати стратегічну програму реформ, ніж «ефективно працювати з нинішнім колективом компанії».