«Для подальшого розвитку співпраці дуже важливою є політична стабільність в Україні», — заявив Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Кіщіро АМАЕ під час зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром ЛИТВИНОМ.

Глава українського парламенту наголосив на особливому значенні політичної співпраці з Японією, співпраці у сфері технологій, промисловості, медицини, у подоланні наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, екології, культури тощо. К. Амае висловив вдячність за підтримку в формуванні ситуації, в якій уряд Японії вперше в історії взаємин з Україною зміг виділити кредит. Надзвичайний і Повноважний Посол Японії повідомив, що в Київському політехнічному інституті буде створено центр технічного сприяння. В. Литвин відзначив співпрацю між парламентами обох країн на різних рівнях, а також повідомив, що в Україні очікують візит офіційної делегації парламенту Японії.

А на зустрічі Голови Верховної Ради України В. Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Яо ПЕЙШЕНОМ йшлося про розвиток україно-китайських відносин та міжпарламентське співробітництво. Співрозмовники відзначали високу результативність офіційного візиту глави українського парламенту до Китаю та його переговорів з вищим керівництвом Китаю. Голова Верховної Ради України висловив зацікавленість у подальшому розвитку економічної співпраці та активізації політичного діалогу Києва та Пекіна. «Ми впевнені, що ідея співпраці у ХХІ столітті буде реалізована», — сказав він.