Президент України Віктор Ющенко привітав з перемогою на конкурсі з приватизації ВАТ «Криворіжсталь» голову компанії Mіttal Steel Лакшмі Міттала. «Дякую, що ви пройшли весь шлях, необхідний для цієї перемоги, — сказав глава держави. — То була блискуче зроблена справа».

Віктор Ющенко, як повідомляє прес-служба Президента, наголосив, що для України повторна приватизація «Криворіжсталі» шляхом проведення чесного та публічного конкурсу важлива і з економічної, і з політичної точок зору, а також з позиції соціального розвитку. Йдеться про те, що 19 пунктів приватизаційного договору з інвестором передбачають величезний масштаб соціальних робіт безпосередньо на місці розташування об’єкта, зокрема нові робочі місця, соціальні пакети для робітників, розбудова лікарень, житлової інфраструктури тощо.

У ході зустрічі Президент наголосив на необхідності виконання інвестором всіх соціальних зобов’язань, зазначених у приватизаційному договорі. У свою чергу пан Міттал запевнив: на комбінаті залишаться працювати всі 56 тисяч осіб. І повідомив, що обсяги виробництва «Криворіжсталі» планують збільшити до 10 млн. тонн металопродукції на рік.