Кошти, виручені від приватизації «Криворіжсталі», необхідно спрямувати на фінансування освіти, медицини, агропромислового комплексу і вугільної галузі у держбюджеті-2006.

Про це заявив Голова Верховної Ради Володимир Литвин в інтерв’ю журналістам. «Головне — знайти погоджене, спільне рішення між Кабінетом Міністрів і Верховною Радою», — наголосив він. Глава українського парламенту зазначив, що продаж «Криворіжсталі» має широке значення: адже від продажу цього підприємства не лише отримали значну суму для держави. «Є всі підстави говорити, що вирівнявся імідж України і ставлення до нашої держави, і головне — до влади, як всередині, так і за межами України», — підкреслив В. Литвин. Голова Верховної Ради зазначив, що у проекті держбюджету-2006 вже передбачено надходження більш як 6 млрд. гривень від приватизації, а тепер треба вирішити, куди спрямувати ці кошти. «Головне, щоб були гроші, а ділити ми вже навчилися», — підсумував В. Литвин. Водночас Голова ВР зауважив, що нині потрібно також думати про можливі ризики від приватизації «Криворіжсталі»: як працюватиме підприємство надалі, як виконуватимуть інвестиційні зобов’язання, що буде з соціальною сферою на підприємстві. «Головне — не захоплюватись самим результатом, хоча він є вражаючим, а думати наперед, не розслаблятися і не розмагнічуватися», — сказав Володимир Литвин.

Глава парламенту також зазначив: якщо Президент України прийме відставку голови Фонду держмайна, то Верховній Раді доведеться розглядати подання глави держави щодо нового кандидата на посаду голови ФДМУ. Головне, наголосив В. Литвин, щоб збереглася та енергійність і той зв’язок, який існував донині між Фондом держмайна і парламентом.

Вл. інф.