У суботу ввечері заступник голови Донецької обласної держадміністрації Олександр Клименко прибув на робоче місце і заявив, що на нього готується замах. Як розповів «Голосу України» очевидець подій, помічник народного депутата України Віктор Нестеренко, на мобільний телефон пана Клименка надійшла інформація про загрозу життю його та членів його родини. Тиждень тому 20-річного сина заступника голови обласної держадміністрації було вбито в Києві. Тому, за словами В. Нестеренка, звістку про замах О. Клименко сприйняв серйозно.

Підтримати його до обласної держадміністрації приїхали деякі місцеві політичні діячі і депутати. За викликом прибули працівники міліції та СБУ,

О. Клименка було взято під охорону. Очевидці навіть стверджують, що на даху обласної держадміністрації розташувалися снайпери.

У прес-службі обласної держадміністрації на час підготовки цієї інформації до друку утримувалися від коментарів з приводу імовірного замаху на заступника голови. А В. Нестеренко вважає, що загроза замаху безпосередньо пов’язана з роботою Клименка, який курирує вугільну промисловість. Зокрема, за словами помічника народного депутата, Клименко перекрив багато каналів перекачування грошей.

«Жодних офіційних заяв від заступника голови обласної держадміністрації О. Клименка до правоохоронних органів не надходило, — так прокоментувала цю ситуацію керівник центру зв’язків із громадськістю УМВС України в Донецькій області Вікторія Кушнір. — Та все ж міліція вжила заходів із забезпечення безпеки О. Клименка у зв’язку з його заявами в засобах масової інформації».

Останнім, хто прокоментував ситуацію навколо начебто загрози життю заступника голови Донецької обласної держадміністрації Олександра Клименка, був він сам. За його словами, близько 19-ї години надійшов дзвінок, на який відповів охоронець. Співрозмовник просив передзвонити йому, оскільки нібито має важливу інформацію.

— У зв’язку з тим, що мій мобільний телефон розрядився, я не зміг одразу зателефонувати адресату, — розповів О. Клименко. — Тому я попрямував до будинку Донецької облдержадміністрації і вже зі свого кабінету зробив дзвінок. Мені не погрожували, а лише повідомили, що є серйозні підстави для тривоги за моє життя. Я спитав, наскільки це серйозно. На що відповіли: «Ти навіть не можеш собі уявити, наскільки».

О. Клименко сказав, що після цього намагався вийти на зв’язок із головою обласної держадміністрації Вадимом Чупруном, але його телефон не відповідав. Тому заступник голови написав письмову заяву і залишив її у приймальні. Через деякий час у кабінет до О. Клименка прибули начальник міськвідділу міліції та співробітники СБУ, які стали проводити оперативні дії. Заступник голови сказав, що повідомив правоохоронцям імена тих, хто дзвонив, і «вже встановлено цілий ланцюжок, ці особи досить відомі». При цьому він додав, що не був ініціатором виклику міліції та СБУ і не заявляв, що відмовляється залишати робоче місце.