У Криму рисові жнива перетнули екватор — залишилося зібрати менш як шість тисяч з 13 175 посіяних гектарів. Середня врожайність — 54,5 ц/га. Агрономи відзначають особливо сприятливі цьогорічні умови для наливу білих зерен. Найбільшу віддачу дають чеки із середньостиглим сортом рису Україна-96 та пізнім — Рапан.

В організованій роботі значна заслуга фірми «Рисхолдинг», яка за договорами з господарствами надає їм послуги у вигляді всього шлейфа техніки, пального, міндобрив, засобів захисту рослин, кредитів, переробляє рис-сирець в крупку й успішно реалізує вітчизняну продукцію.

Торік перекупники забирали рис у господарств по 1,15 грн. за кілограм, а «Рисхолдинг» платив по 1 грн. 40 коп. І сьогодні ціну обіцяє не меншу. Хоча нині в Україну завезено багато єгипетського рису, вартість якого 2 грн. 20 коп. Тож сирець, який практично удвічі дешевший за крупу, саме зараз продавати стало невигідно. Тому з реалізацією вітчизняного рису його виробники не поспішатимуть, сподіваючися на підвищення ціни. Адже відомо: якість кримського та херсонського рису вище єгипетського. Це засвідчив і останній сертифікат, привезений з Німеччини фахівцями Інституту рису УААН. Адже у вітчизняному рисі практично відсутні пестициди та важкі метали.

Крим.