У суботу на одеській вулиці Фонтанська дорога відбулися одразу три мітинги. І усі вони були присвячені одній людині — ректору Одеської національної юридичної академії, екс-голові Центральної виборчої комісії України Сергію Ківалову.

Учасники першого мітингу, організованого обласною організацією Народного Союзу «Наша Україна», вимагали від глави держави негайної відставки С. Ківалова з посади ректора, а від Генеральної прокуратури — активізації слідчих дій стосовно С. Ківалова за фактами фальсифікації виборів Президента України.

Лідер обласної організації НСНУ — народний депутат Олексій Козаченко розповів «Голосу України», що акцію протесту проти С. Ківалова приурочено до першої річниці першого туру виборів Президента. «Очищення країни не може бути повним, доки безкарним залишається людина, винна у фальсифікації виборів», — заявив О. Козаченко.

А в цей час на стадіоні ОНЮА проходив мітинг на підтримку Сергія Ківалова. У ньому брали участь студенти і викладачі юридичної академії, члени Української морської партії та одеської організації Трудової партії.

У третьому мітингу брали участь православні віруючі. Він проходив на східцях першого в Україні студентського храму Святої Тетяни, спорудженого з ініціативи Сергія Ківалова. Віруючі вимагали залишити пана Ківалова в спокої і заявляли, що будуть молитися за його благополуччя та здоров’я.

У свою чергу, Сергій Ківалов в інтерв’ю «Голосу України» спростував усі обвинувачення на свою адресу. «ЦВК проводила підрахунок голосів і жодного стосунку до так званої фальсифікації, що до того ж не доведеної судом, не мала, — сказав він. — Комусь сьогодні вигідно шельмувати відомих людей, комусь вигідно дестабілізувати політичну ситуацію. Це — деструктивні сили і нічого в них не вийде».