Позавчора у прямому ефірі на радіо «Ера» ведуча програми «Ложа преси» Ніна Жежера випитувала «секрети» політичної журналістики в оглядача з політично-суспільних питань газети «Голос України» Людмили Коханець. Що таке політика взагалі, чи можна до неї ставитися іронічно, де пролягає межа між особистою позицією автора й об’єктивністю, яка специфіка роботи в парламентській газеті — ці та інші теми цікавили не тільки ведучу. Дуже швидко до діалогу приєдналися слухачі з різних регіонів України.

Жвавий інтерес до порушених питань доводить: українці — життєво активна нація. Навіть тоді, коли одна її частина не згодна з другою, а друга з третьою. До речі, майже одночасно з «Ложею преси» транслювали аукціон під умовною назвою «Як продавалася «Криворіжсталь». І, звичайно, ця подія не могла не викликати запитань до гості передачі: чому Віктор Ющенко так довго тягнув з виконанням «майданних» обіцянок і чим спричинена поява «незрозумілої» постанови Верховної Ради про заборону приватизації металургійного гіганта? Яких кроків треба чекати від попередніх власників?

Слухачі також цікавилися ставленням оглядача «Голосу України» до агітаційної участі церковнослужителів у виборчому процесі, думкою про ситуацію в Білорусі, про «справу Гонгадзе» і майбутні парламентські вибори. А перейнята турботою про вітчизняний стиль киянка навіть попросила «в політиці не забувати про захист усього українського».

Не забудемо. Ні в політиці, ні в економіці, ні в інших газетних напрямах. Передплачуйте «Голос України», і тоді відверта «Ложа преси» завжди буде з вами.

Вл. інф.