Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 13-й тур. 23 жовтня.

«Сталь» — «Закарпаття». 1:0. 7 000 глядачів. Гол: Акобян, 10.

«Дніпро» — «Металіст». 0:0. 3 000.

«Кривбас» — «Динамо». 0:1. 24 000. Ващук, 26.

«Металург» Зп — «Ворскла». 0:2. 3 000. Главіна, 5, Бровкін, 73.

«Арсенал» — «Іллічівець». 0:2. 3 000. Цихмейструк, 9, Гай, 65.

ФК «Харків» — «Волинь». 3:2. 4 680. Опря, 10, Рібейро, 36 (п), Коваль, 79 — Чеботар, 70, Скачко, 90+3 (п). Вилучено Максим’юка («Волинь», 72).

«Таврія» — «Чорноморець». 1:1. 10 000. Алвеш, 56 — Луценко, 70. Вилучено Кирлика («Чорноморець», 25).

«Шахтар» — «Металург» Д. 2:0. 15 000. Жадсон, 26, Матузалем, 72.

Новина номер один — відставка тренера «Дніпра» Євгена Мефодійовича Кучеревського. Про це кореспондентові «Голосу України» повідомив прес-аташе дніпропетровського клубу Дмитро Пєлін. Сталося це позавчора. Відставку тренера керівництво колективу прийняло. До зимової перерви біля керма команди стоятиме Вадим Тищенко. Якщо в нього справи підуть вдало, то, можливо, Вадим Миколайович і залишиться на цій посаді. Так заявив генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко.

А я особисто не переконаний, що ця відставка піде на користь клубові, який має прихильників по всій Україні. В тому, що Євген Мефодійович — тренер найвищого класу, либонь, ніхто не сумнівається. Причому він — дуже шанована, поважна, чесна і щира людина.

Це він з нічого створив новий ансамбль, відродив славний клуб. Протягом останніх трьох років «Дніпро» під орудою Кучеревського доволі успішно виступав і в єврокубках, і в національному чемпіонаті. Зрештою, дніпропетровці вийшли до групового раунду Кубка УЄФА.

А от у поточному чемпіонаті України команда, справді, виступає не так, як хотілося б її прихильникам. І посідає аж ніяк не чільне місце в турнірній таблиці. У тринадцяти турах «Дніпро» виграв лише три матчі, три зіграв унічию і сім програв. І опинився на ... чотирнадцятому місці.

Минулого четверга «Дніпро» поступився вдома (1:2) у стартовому поєдинку групового турніру Кубка УЄФА клубу АЗ (Нідерланди), продемонструвавши дуже низький рівень.

Можливо, декому з футболістів запаморочилась голова від успішних виступів за збірну. Або щось інше заважає команді розкрити свій потенціал. Чому сталися всі ці негативні зміни, доведеться ретельно з’ясовувати. Шкода, що все це відбуватиметься вже без участі Кучеревського...

Тим часом лідери в нинішньому турі отримали чергові перемоги. І якщо «Шахтар» за традицією не мав особливого супротиву від земляків-«металургів», то зовсім інша картина спостерігалася у Кривому Розі. «Динамо» у другому таймі зустрічі з «Кривбасом» довелося добряче попрацювати, щоб зберегти переможний рахунок. Якби господарі так самовіддано й заповзято діяли і в першому таймі, та ще й чистіше, без грубощів, то, можливо, і мали б більше шансів принаймні не поступитися. А долю зустрічі вирішив ефектний влучний удар зі штрафного у «дев’ятку», виконаний Владиславом Ващуком. Це перший забитий м’яч Влада після його повернення до «Динамо».

І про головний позитивний момент того дня. Неабияк втішила чимала кількість глядачів на трибунах стадіонів. Якщо порівнювати стан справ наших споруд з передовими європейськими країнами, то в нас майже нічого не робиться для глядачів. А вони, як бачимо, попри все не зраджують улюбленій грі. Молодці!

Лише результати

Перша ліга. 12-й тур. 21—22 жовтня. «Геліос» — «Газівник-Скала». 1:1. ФК «Бершадь» — «Спартак» І-Ф. 2:3. «Кримтеплиця» — «Спартак» С. 4:0. «Енергетик» — ЦСКА. 0:1. «Оболонь» — «Поділля». 3:0. «Борисфен» — «Шахтар-2». 0:0. «Зоря» — «Нафтовик-Укрнафта». 2:0. «Карпати» — «Динамо-ІгроСервіс». 4:1. «Зоря» — 32 очки, «Карпати» — 29, «Оболонь» — 23, «Сталь» — 22, «Нафтовик-Укрнафта» — 20, «Кримтеплиця», «Спартак» І-Ф. — по 18, «Динамо-2» — 17, «Шахтар-2, «Поділля» — по 16, «Газівник-Скала» — 15, «Геліос» — 14, «Енергетик» — 12, ФК «Бершадь», «Борисфен» — по 9, «Спартак» С — 7, ЦСКА, «Динамо-ІгроСервіс» — по 6.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.