Професорсько-викладацький склад, співробітники та студенти Львівської національної академії ветеринарної медицини імені С. З. Гжицького розповсюдили звернення до депутатів Верховної Ради України та місцевих рад, членів політичних партій і громадських рухів, вірних усіх релігійних конфесій, співвітчизників.

У документі, зокрема, йдеться:

«Здолавши сотні років неволі, отримавши подаровану Всевишнім державну незалежність України, за яку попередні покоління вели жертовну кровопролитну боротьбу, наш народ вірив, що він стане справжнім господарем власної держави, своєю самовідданою працею досягне розквіту України, підвищить стандарти життя, утвердить принципи демократії і справедливості.

Цього, на жаль, не сталося, через невміння використати реальні національні багатства, мобілізувати матеріальні, трудові та інтелектуальні ресурси для нашого успішного поступу. Причиною цьому стали відсутність належного забезпечення реформування економіки, виходу із системної кризи, долання наявного протистояння політичних партій, загострення стосунків між регіонами...

Водночас, незважаючи на певні проблеми у владі, ми продовжуємо вірити Президентові України Віктору Ющенку, надіємося на Нього, розуміємо, що сьогодні Йому важко, але Він залишається лідером нації і Йому потрібна підтримка. Він повинен зробити з прорахунків належні висновки, згуртувати навколо себе дієздатну команду однодумців і зупинити розгул свавілля та запеклої наглої боротьби проти процесів державотворення...

У цей непростий час ми закликаємо всіх співвітчизників, депутатів Верховної Ради, місцевих рад, представників політичних партій, вірних релігійних конфесій ліквідувати розбрат у нашій хаті, поховати свої булави, зробити так, як чинять цивілізовані нації світу: об’єднатися для добра і щастя народу рідної Вітчизни. Не робімо Україні боляче, не завдаваймо їй кривавих ран, не сприяймо ворожнечі, якою завжди користуються наші вороги!»