Словацька великодушність

Братислава (Словаччина). Звільнено з-під варти останніх п’ятьох із 37 російських футбольних уболівальників, затриманих перед кваліфікаційним матчем ЧС-2006 між збірними Словаччини та Росії. У в’язниці «гості» перебували до сплати матеріальних збитків, завданих чужому майну. Про це ЗМІ повідомив посол Росії у Словаччині Олександр Удальцов.

Російські фанати напередодні поєдинку «помірялися силами» з місцевими вболівальниками. І їм висунули звинувачення в хуліганстві. Але словацькі власті, як бачимо, вчинили досить гуманно.

Тайсон збирається в гості

Бокс. Колишній абсолютний чемпіон світу у суперважкій вазі Майк Тайсон наприкінці листопада завітає до англійського міста Донкастер в гості до Енді Букера. Той вважається головним британським фанатом «залізного» Майка. Колишній шахтар Букер вболіває за Тайсона з 1984 року, коли той тільки починав свою кар’єру. Протягом цих років вони встигли заприятелювати. Букер був присутній практично на геть усіх боях свого друга, подорожуючи за ним світами. Саме Букерові Тайсон довірив тримати на руках свого новонародженого сина під час поєдинку проти Леннокса Льюїса.

Свого часу Енді також гостював у Тайсона та його родини. І ось незабаром відбудеться візит у відповідь знаменитого боксера. Очікується, що Тайсон проїде історичними місцями Йоркшира, а також зустрінеться зі своїми давніми британськими знайомими, зокрема, з екс-чемпіоном світу Френком Бруно.

Вісті звідусіль

Хокей. Відкритий чемпіонат Білорусі. 22 жовтня. «Динамо» (Мінськ) — «Сокіл» (Київ). 2:1 (ОТ). «Керамін» — «Гомель». 3:0. «Німан» — «Хімволокно». 2:4. «Брест» — «Юність». 3:3. «Рига-2000» —«Вітебськ». 5:2. «Металургс» — «Хімік». 1:0. Лідирують: «Динамо» — 44 очки, «Керамін» — 34, «Сокіл» — 32.

Спортивна гімнастика. Штутгарт (Німеччина). Етап Кубка світу. Українські спортовці медалей не вибороли. Кращий результат першого дня змагань у Дарини Згоби, яка у вправах на брусах стала четвертою. А Валерія Максюта була п’ятою у вільних вправах.

Велоспорт (шосе). Нещодавно Дмитро Грабовський радував нас блискучими виступами на чемпіонаті світу в категорії U-23 в Мадриді. А тепер, за неофіційною інформацією, талановитий український спортовець підписав трирічний контракт з бельгійською професіональною командою «Куїк Степ». Хоча одразу після завоювання золотої і срібної медалей в Іспанії Дмитро заявляв, що не поспішатиме з професіональним контрактом, а працюватиме над собою. Однак і він, схоже, не встояв перед спокусливою пропозицією одного з монстрів професіональної велоіндустрії.

Якщо все підтвердиться, то 20-річний чемпіон світу з України наступного сезону готуватиметься в одному з тренувальних таборів «Куїк Степ» в Італії. Нині за цю команду виступає ціла група «зірок» велоспорту, серед яких Паоло Беттіні, Том Боонен, Майкл Роджерс та інші.

Лижі. Дюссельдорф (Німеччина). Етап Кубка світу. На штучному снігу відбулися змагання у спринті. 21-річний український гонщик Іван Білосюк показав 26-й результат. Цікаво, що торік на аналогічних змаганнях юний закарпатець уперше у своїй кар’єрі вийшов на старт таких престижних змагань. І був 44-й. Тепер —26-й... Це дало змогу Іванові заробити п’ять очок до заліку Кубка світу і стільки само — до загального заліку Кубка націй. Отже, завдяки Білосюкові Україна вже на старті Кубка світу посідає одинадцяте місце в національному заліку.

Баскетбол. Чемпіонат України. Суперліга. Чоловіки. БК «Київ» — «Пульсар». 112:53. «Будівельник» — МБК «Одеса». 94:68. «Політехнік» — БК «Маріуполь». 94:93. «Дніпро» — «Черкаські мавпи». 91:89. «Кривбас-Баскет-Люкс» — «Хімік». 69:72. МБК «Миколаїв» — «Сумихімпром». 96:85.