У вихідні бабусі підняли ціни за кілограм картоплі до 2,5 гривні

Схоже, на уїк-енд стихійні торговці овочами і молочними продуктами зіграли з киянами в нову гру — «Гази». Її умови учасникам розповіли по телевізору. У програмах новин пройшла інформація про можливе підвищення ціни на газ. Цього було досить, щоб дрібні виробники сільгосппродукції підняли ціни на свій товар. Ще тиждень тому картоплю можна було купити по 1,50—1,60 грн. за кілограм, а молоко — по 2 грн. за літр. Нині за ці продукти просять по 2,5 грн. Мотивуючи свою цінову політику подорожчанням бензину і газу, продавці відмовляються навіть торгуватися. Мовляв, не подобається, йди купуй курятину, вона дешевшає.

Поки що, до кінця року, ціни на комунальні послуги (гаряче водопостачання, опалення та електричну енергію) для населення не підвищуватимуть, запевняє голова правління, генеральний директор АК «Київенерго» Борис Ященко. Однак, за його словами, ймовірно, що наступного року буде підвищено ціни на газ і вугілля, у зв’язку з чим може зрости вартість електроенергії і, відповідно, підвищаться розцінки на опалення і гаряче водопостачання, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Зараз Росія і Туркменистан розглядають питання про підвищення ціни на газ. Якщо це відбудеться, послуги з гарячого водопостачання та опалення можуть підвищитися на 25—30%.