Україна зацікавлена у залученні корейських інвестицій, а також участі в спільних проектах на Корейському півострові, — наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин на зустрічі з Прем’єр-міністром Республіки Корея Лі Хе Чханом.

Лі Хе Чхан запевнив, що Корея також виявляє значний інтерес до розвитку двосторонніх відносин з Україною, посилення економічного і гуманітарного обміну. Перемовини з українським урядом корейський прем’єр оцінив як результативні, відзначивши важливість підписання угоди про безвізовий режим. Перспективними сферами співпраці також є авіаційно-космічна і військово-технічна галузі, металургія, високі технології, наука, освіта, фундаментальні та прикладні дослідження. Одним із конкретних кроків, зокрема, має стати встановлення прямого авіамаршруту між столицями двох країн —Києвом і Сеулом. Не залишаться осторонь двосторонніх відносин і парламенти.

Вітаючи високого гостя, В. Литвин зазначив: в Україні покладають великі сподівання на перший офіційний візит Прем’єр-міністра Республіки Корея, який, на переконання глави українського парламенту, дасть змогу здійснити прорив в україно-корейських відносинах, поглибити і вивести на системний рівень співпрацю. «Парламент України готовий співпрацювати з Національною Асамблеєю Республіки Корея з метою підтримки і розвитку зусиль урядів двох країн», — наголосив В. Литвин і передав офіційне запрошення своєму колезі — главі корейського парламенту — відвідати Україну з візитом у зручний для нього час.