Новий сезон відкрив Донецький академічний муздрамтеатр. Прем’єри — «Кавказька рулетка» за В. Мережком та «Любов до гроба» за А. Ніколаї — вже відбулися на малій сцені. Перша з названих вистав прикметна хоча б тим, що сучасна тема — нечаста гостя в театрі.

Як розповів директор і художній керівник театру Марко Бровун, театр міцно утримує позиції лідера за заповнюваністю глядацької зали: аншлаг на виставах свідчить про стабільний інтерес публіки. Цього сезону репертуар поповниться українською класикою — «У неділю рано...» та «Сорочинський ярмарок». Працює колектив і над сценічною версією повісті «Контрабас» модного німецького письменника Зюскінда. У планах — нові дитячі вистави, є ідея поставити сучасні мюзикли. Директор обіцяє, що буде відроджено традицію творчих вечорів знаменитих російських та українських акторів.

Донецьку драму можна по праву назвати одним із найнаближеніших до глядача театрів. Його керівництво навіть вивчає можливість організації таких собі туристично-культурних турів для мешканців області. Наприкінці літа театр гастролював у Полтаві, з якою донецькі актори не зустрічалися вже понад десять літ. Побоювались — як зустрінуть на батьківщині Гоголя і Котляревського театр зі Сходу? «Гастролі пройшли з великим успіхом, нам вдалося завоювати глядача», — відзначив М. Бровун. Найбільший резонанс викликала «Енеїда», візитна картка театру. На полтавській сцені донеччани показали ще п’ять робіт: «Милий друг», «За двома зайцями», «Дванадцята ніч», «Вісім люблячих жінок» та «Кохання в стилі бароко». Ледь не кожна із цих вистав має солідну фестивальну біографію та добрі відгуки професіоналів. Але найвищою оцінкою залишається глядацька прихильність. І те, що під час гастролей донеччан у залі не було вільних місць, надихає на нові зустрічі і нові поїздки.